Vårkänslor

2019!! Nytt år och våren på väg! Visst känns det härligt att vara precis i starten på ett nytt år. Tänka ljusare tider och planera för vad som ska komma! Lika roligt som att plocka fram julen, lika roligt är det att städa undan den. Få fram våren och få byta ut det barriga mot lökar, krispiga tulpaner, ljusa underbara buketter och massor med gröna växter!

anne-stengodsvas-fran-wikholmform

Härlig vårkänsla med gröna växter

varkansla-grona-vaxter

Gröna växter får oss att må bra!

Just nu håller vi på att fylla butiken med härliga blommor och växter. Fram med våren!! Att ha gröna växter omkring oss ger en hemtrevlig och mysig känsla och dessutom rensar det luften omkring oss och får oss att må bra. Den gröna trenden håller i sig även 2019!

Tulpaner är ett tecken på att våren äntligen närmar sig! Tulpanen är svenskarnas favoritblomma nr 1! Inget land i världen köper så mycket tulpaner som vi per person. Det som gör tulpanen så populär är säkert att det finns så många olika sorter och färger att välja bland.

varbuketter

Tulpaner och lökblommor ska ju skötas på lite annorlunda sätt och behöver ingen snittblomsnäring men man ska alltid tänka på att ha rent, kallt vatten i vasen, så diska ur vasen ordentligt och byt vatten varje dag så förlänger man hållbarheten på dina tulpaner.

Man skär dom med ett rakt snitt ett par centimeter upp på stjälken men tänk på att inte använda sax utan använd kniv! Om man klipper av dom så stänger man stjälken och den kan inte dra vatten!

En myt är att man ska ha lite vatten i vasen så de inte ranglar iväg MEN har man för lite vatten i vasen riskerar man att de inte utvecklar sig och tulpanen dricker upp sitt vatten fort så fyll på vatten ofta så de inte slokar!

Tulpanens växtsätt är att de växer fort så man får justera och snitta dom lite varje dag för att hålla formen på buketten, om man nu inte vill att de ska växa fritt. Den vilda känslan är ju också underbart i vasen!

Tulpaner kommer alltid från leverantören utan vatten och då är det viktigt att man skär ett rakt snitt och sätter dom i kallt vatten med ytterpappret om minst en timme innan man kan njuta av dom. Detta gör alltid vi innan vi säljer dom så våra tulpaner kan man njuta av direkt när man kommer från butiken.

Placera tulpaner så svalt som möjligt och undvik att ha dom för varmt.

underbara-parlhyacinter

Underbara pärlhyacinter

Ett annat vårtecken är pärlhyacinten! Innan man kan njuta av dom ute så är det fint att ha dom inomhus i glas eller kruka. Det känns bara så härligt att få njuta av de första!

Titta in till oss och andas vår för en stund, i vår lilla blomstervärld! Ha en härlig vecka!/Marie

ebba-rosa-fotogenlampa-i-miljö-med-vackra-krukor-600x628

MISSA INGA ERBJUDANDEN!

Få massor av inspirerande tips om blommor och personlig dekorativ inredning  direkt i mailen. Anmäl dig här och missa inga av våra kampanjerbjudanden!

Ok!