Underbara tulpaner!

Det är inte konstigt att tulpaner är svenskarnas favoritblomma nr 1! Det finns inget land i världen som köper så mycket tulpaner per person som vi i Sverige. Det är kanske inte så konstigt när den kommer och lyser upp den mörkaste tiden på året och sprider lite längtan till våren och ljuset!

Tulpanerna började odlas i Sverige på 60-talet och idag finns det flera odlare som är så duktiga och odlar superfina tulpaner med bra kvalitet!

För att dina tulpaner ska hålla sig krispiga och fina länge ska du ta hand om dom och ge dom lite extra kärlek! När du kommer hem med tulpaner och de inte har stått i vatten ska du skära stjälkarna mot en skärbräda ett par cm upp på stjälken med en kniv. Viktigt att du INTE klipper med en sax för då får stjälkarna ingen chans att dra vatten. Sätt dom sedan med pappret om i ca 1 timme så de får stöd medan de drar vatten.

Tänk på att diska vasen ordentligt innan du sätter ner dina blommor. Det är lätt att det har fastnat en beläggning med bakterier på insidan av vasen som gör att dina tulpaner vissnar snabbare. Häll i kallt friskt vatten och sätt ner dina tulpaner. Tulpaner är väldigt törstiga så du behöver kolla ofta om det ska fyllas på vatten så de inte står torrt för då slokar dom snabbt. Byt vatten och diska vasen varje dag, det förlänger hållbarheten på blommorna!

Tulpaner trivs där det är svalt så tänk på att inte ha dom för nära ett element eller öppna brasan. För att förlänga hållbarheten så skär gärna nya snitt varannan dag, det gör att formen på buketten håller sig fin också eftersom tulpaner gärna växer iväg.

Njut av dina tulpaner och hitta dina egna favoriter. Ett underbart sätt att smyga in våren innan den kommer till oss!

MISSA INGA ERBJUDANDEN!

Få massor av inspirerande tips om blommor och personlig dekorativ inredning  direkt i mailen. Anmäl dig här och missa inga av våra kampanjerbjudanden!

Ok!