Sensommar och snitthortensia!

Visst är det härligt med sensommar då man börjar längta efter hösten med alla vackra färger ute och mys med tända ljus under mörka murriga kvällar. Vi känner att det börjar bli en annan säsong när de underbara snitthortensian börjar ändra färgskala från pastell till alla underbara höstiga dova tonerna.

Det är svårt att jämföra snitthortensian med någon annan blomma, den är så storslagen och lyxig i all sin enkelhet! Den är helt fantastisk ensam i en vas eller som en medelpunkt i en fin bukett.

Nu när frosten tar sommarblommorna vill man ändå kunna njuta lite av blommor ute. Man längtar att göra vägg/dörr kransar och hortensian är fantastik att blanda tillsammans med gröna blad, ljung kvistar, torkat mm.

Visst är den härlig lågt ner i vatten i en stor bullig vas, ensam eller tillsammans med något grönt är det en perfekt blomma på bordet som håller jättelänge. Det ger verkligen lyx i vardagen!

Kvällarna börjar snabbt att bli mörka och vi kryper in tidigare och tänder ljus. Hortensian är så fin att dekorera ljuslyktor och ljusstakar och ger så mysig stämning.

För att din hortensia ska hålla så länge som möjligt ska du tänka på att ta bort så många blad som möjligt, de dricker mycket vatten som behövs till blomklasarna. Snitta ett långt snitt med en vass kniv, gärna ett nytt snitt varje dag. Det måste vara rikligt med vatten i vasen så blomstjälken har en chans att ta upp vatten ända upp till blomklasen. Byt vatten och diska vasen ofta.

Denna veckan V39 från måndag 21/9-20 så har vi fått tag på en leverans med superfina hösthortensia i många fina färger för bara 79Kr och 2 st för 119Kr. Så passa på och frossa till dina vaser och skapa fina kransar till dörren!

Att torka hortensia och kunna njuta av dom länge är så roligt, mitt bästa knep är att ha kvar dem i lite vatten i torr rumstemperatur tills de har torkat helt då tycker jag att de behåller färg och form bäst. Man kan hänga dom upp och ner mörkt och torrt men då kan dem dra ihop sig och den får inte den bulliga fina känslan man vill ha. Hortensian är så vacker att njuta av färsk eller som torkad. Lycka till!

MISSA INGA ERBJUDANDEN!

Få massor av inspirerande tips om blommor och personlig dekorativ inredning  direkt i mailen. Anmäl dig här och missa inga av våra kampanjerbjudanden!

Ok!