Mässtid och nya trender

Nu börjar man på riktigt längta till våren och att få ta första kaffekoppen ute i vårsolen. Vi har varit i Stockholm på Formexmässan och fått den första känslan att våren faktiskt snart är här! Denna mässan är två gånger om året och där gör vi de flesta inköpen inför en ny säsong. Här trängs ca 800 utställare som visar upp sina produkter och nyheter. Det är en blandning av textilier, inredning, krukor, ljus, choklad och mycket mycket mer… Vi brukar vara på mässan minst 2 dagar och det är vad man orkar med. Man måste alltid lägga upp en plan vilka utställare man ska besöka och ofta bokar man en tid med leverantören för att hinna köpa in allt man tänkt. Det är SÅ mycket att gå igenom och det är lätt att tiden bara rusar iväg så man måste verkligen planera sin tid så man hinner leta nya produkter och se vilka trender som kommer……sen naturligtvis hinna med en pratstund med Ernst också……!

I Ernst monter får man alltid den rätta känslan för säsongen. Ernst själv har alltid tid för en liten pratstund och här bjuder de alltid på mässans godaste kaffe.
Här fanns massor med nyheter! Det kommer nya kaffekoppar, snygga oljelyktor i cement, förkläde, krukor och massor med nya produkter. Här kan man lätt hitta nya favoriter!

Trendfärgen nr 1 i vår är gult, gult och mera gult, och gult gör oss verkligen lyckliga! Vilket man än väljer, ha det som en accentfärg eller fylla ett helt rum i olika gula nyanser så är man helt rätt i år! Det märktes bland krukor och vaser i år och det kommer massor med härliga produkter i gula nyanser! Vi har satsat på många gula produkter och det kommer underbara krukor från Bergspotter i olika modeller och storlekar som passar perfekt att blanda till sina andra krukor man har. Ernst hade satsat på en mildare gul nyans i små vaser och kökshanddukar

Bergspotters underbara glaserade krukor med fat. Krukorna är tillverkade i italiensk lera och varje kruka känns som ett fantastiskt hantverk! Vi fyller också på med gröna glaserade krukor och nya snygga vaser i grönt som är så läckra!

Ernst fina halvglaserade vaser passar perfekt till en vårdukning. som han säger….”i det enkla bor det vackra”…..Fylla dessa med enkla snittblommor är verkligen vardagslyx!

Keramik är årets trendigaste material. att kombinera olika ytor, mönster och former är helt rätt! Krukorna vi satsat på har många ojämna former och skrovliga ytor är. Man blir lycklig av att sätta härliga gröna växter i robusta fina keramikkrukor och gröna växter får oss att må så bra! Trenden i textilier är enfärgat så mönstrat får ta ett kliv åt sidan, då blir det så fint att satsa på krukor i lite olika strukturer istället. Man såg dessutom väldigt mycket trärena ytor i inredningen med svenska träslag som ek, ask och björk, dessutom var det mycket skulpturella bord och möbler med fantasifulla, oregelbundna former.

Det kommer massor med keramik i olika former och strukturer från Wikholmform.Här har vi köpt krukor för både inne och utebruk. Det kommer också fina små glasvaser man kan duka med och en vas med klämma som man kan sätta på grenar. De är så fina!!Det kommer många nyheter från Wikholmform och vi kan knappt vänta tills vi får skylta upp våra fönster med alla fina krukor!

Djurkrukor fortsätter även till våren. Vi hittade superläckra lejonkrukor och även apan kommer tillbaka men i en guld/brun nyans. Man kan bara inte låta bli att älska dom!

Beige tar över det grå. Beige i alla nyanser och gärna blanda är helt rätt. Matcha med naturfärgat och naturmaterial. Korg och rotting är bara så fint tillsammans med beige ton!

Rosa i olika nyanser från puder till det riktigt starkt rosa. Tänk va fint med rosa tulpaner, ranunkler och alla vårblommor. Grönt fortsätter också men nu ska det vara mer åt det lugna grågröna hållet eller den svagt brungröna tonen. Tänk eucalyptus, oliv och lindblom!! Härligt!

En kombination av allt detta blir underbart att frossa i till våren! Rosa, gult, grågrönt till de beige och jordnära tonerna och va inte rädd för att blanda keramik i olika ytor och former.

 

 

Visst är den läcker! Djurkrukorna är så läckra med snittblommor i men lika fina och sätta en snygg grön växt i. Nu längtar vi tills nyheterna kommer hem till butiken så vi kan visa allt fint vi köpt in!

MISSA INGA ERBJUDANDEN!

Få massor av inspirerande tips om blommor och personlig dekorativ inredning  direkt i mailen. Anmäl dig här och missa inga av våra kampanjerbjudanden!

Ok!