Kärlek och blomsterspråk

Jag älskar dig

Traditionen med alla hjärtans dag den 14/2 kommer från Storbritannien och USA från början och i Sverige tog firande fart först på 60-talet och 1985 markerades denna dag som Alla hjärtans dag i almanackan här för första gången! Det säljs ungefär fyra miljoner rosor enbart i Sverige denna dagen, så efterfrågan på rosor är enorm och det är påverkar naturligtvis hela världens tillgång på rosor. Men det är inte bara rosen som är härlig att både ge och få, denna tiden på året är en vårbukett precis lika uppskattad även om rosen är kärlekens symbol nummer ett!

Handla och bestall blomsterbud valj pa massor av fina blommor och buketter hos Nilssons blommor

Mitt allt

Vi får ofta frågan om blommors betydelse och jag brukar svara att om dom betyder något för dig ska man absolut gå på det.Det viktigaste är att man känner något för den blomman man ger till den där speciella personen man vill visa något extra för, och blommor har en förmåga att förmedla känslor i alla sammanhang. Vissa vill gå på känsla och andra vill följa BLOMSTERSPRÅKET. Det viktigaste då är ju att mottagaren är påläst och förstår budskapet. Blomsterspråket är gammalt, faktiskt ända sen antikens Grekland och förr använde man blommorna för att kommunicera men idag älskar vi blommor i alla färger och former och kommunicerar på andra sätt! Så jag skulle säga att man kan aldrig göra fel när man ger blommor till någon man tycker om oavsett färg eller antal. Jag tycker att du själv ska välja vad du vill att blommorna du ger ska ha för innebörd. Man ska absolut gå på känsla när man ger bort blommor! Men om man ändå ska gå på blomsterspråket så har färg och antal olika innebörd och betydelse.

Handla och bestall blomsterbud valj pa massor av fina blommor och buketter hos Nilssons blommor

Mitt hjärta

Antal blommor beror alltså på vad du vill säga… En blomma ”Du är mitt allt” Två blommor ”Låt oss resa bort tillsammans” Tre blommor”När får jag träffa dig igen?” Fyra blommor”Jag ser upp till dig och är dig tacksam” Fem blommor”Jag gör vad som helst för dig” Sex blommor”Jag tvivlar på ditt ord” Sju blommor”Jag älskar dig” Åtta blommor”Jag förblir dig trogen intill döden” Nio blommor”Jag vill vara ensam med dig” Tio blommor”Vill du gifta dig med mig! Men som sagt….vill du vara helt säker på att få fram det du vill ha sagt med dina blommor så välj blommor du själv tycker om och säg det du vill ha sagt med dina egna ord!!

Blå blomma ”Jag vill bli vid din sida intill döden” Gul blomma ”Du är solen i mitt liv” Lila blomma ”Jag önskar dig all lycka och välgång i livet” Rosa blomma ”Jag är förälskad i dig och lovar dig trohet” Mörkröd blomma ”Jag saknar dig så” Orange blomma ”Jag är din vän” Vit blomma ”Jag tror på din ärlighet” Röd blomma ”Jag räknar dagarna tills vi möt igen” Till sist har vi den mest betydelsefulla och den som kan vara värt att lägga på minnet…… En bukett med blåa, röda och vita blommor-FRIERI!!

Det är ju en härlig känsla att ge blommor och alla älskar att få blommor de kan till och med påverka hur vi mår.Visst låter det underbart! Blommor kan få dig att må bra och det finns forskare som upptäckt att de som får blommor”upplever ett uppfyllt humör som varar i dagar”och de tror att detta beror på blommans färg. Varje färg har nämligen en unik frekvens som påverkar oss.
Rött-höjer energin
Lila – stärker självförtroende, och det får oss också att släppa bekymmer och rädslor!
Gult – gör dig alert, klartänkt och beslutsam. Eftersom gult förknippas med solen så sägs det också att det gör oss mer optimistiska!
Blått – Hjälper oss att slappna av och sova lugnt!
Grönt – saktar ner stresshormoner och hjälper hjärtat att slappna av!
Orange – Stärker immunförsvaret och lungorna och kan därför förebygga allergier!
Så att ha lite blommor hemma är ju ett underbart sätt att må bra. Visst är det lyx i vardagen att ha lite färska blommor i favoritfärgen på bordet.
Njut nu av blommor och alla hjärtans dag den 14/2 och va rädda om varann!
/Marie

MISSA INGA ERBJUDANDEN!

Få massor av inspirerande tips om blommor och personlig dekorativ inredning  direkt i mailen. Anmäl dig här och missa inga av våra kampanjerbjudanden!

Ok!