Julens alla blommor

julens-alla-vackra-blommor-hittar-du-hos-nilssons-blommor-i-nassjo

Julen är ju en av våra största högtider! Nu är det dags för alla mysiga glöggmingel. En tid att umgås med vänner och familj, eller bara stänga dörren och sätta på julmusik och tända massor med ljus!

Blommor är ett underbart sätt att skapa den riktiga julstämningen med! De doftar och sätter en speciell känsla denna tiden. Den ståtliga och vackra amaryllisen, de underbart doftande hyacinterna, julrosen som är så vintrigt vit och alla vackra gröna barrväxter som ger en mysig och hemtrevlig julstämning.

Till advent vill man ta in sina första julblommor så man kan njuta av dom länge och få den rätta känslan när man bakar pepparkakor, slår in julklappar och steker köttbullar. Tänkte jag skulle komma med lite tips till er så ni kan sköta era julblommor på bästa sätt så de håller så länge som möjligt!

Lyxig amaryllis- Nilssonsblommor.se

Lyxig amaryllis

Lyxiga amaryllisen. Amaryllisen är absolut en av julens favoriter! Den är väldigt lättskött, hållbar och väldigt svårt att misslyckas med! Man ska vara väldigt sparsam med vattningen eftersom för mycket vatten gör att den drar i väg på höjden och blir väldigt lång innan blomningen börjar så lite mindre vatten gör att den inte växer lika fort. Jag rekommenderar att köpa ett amaryllisstöd som man ska sätta i krukan innan den växt för högt. Det är både snyggt och den är mycket lättare att placera med stöd till. Den kan stå ljust men trivs också en bit in i rummet. Amaryllisen är också en favorit som snittblomma. Den står lika länge som snittblomma som när den har slagit ut i krukan! Snittamaryllis är vackra i både låga och höga buketter. köp din Amaryllis här

Vintriga julrosen. Julrosen lyser upp vintermörkret och är så vacker både som växt och snittblomma. Den vill stå ljust och ha en regelbunden vattning. Julrosen vill ha lite svalare temperatur så den tycker inte om att placeras över ett varmt element eller i för varma rum. Den kan även planteras ute på våren när det är frostfritt igen så den hinner rota sig ordentligt inför nästa vinter. Då är den så vacker när man kan se de vackra blommorna krypa upp över snön. Man kan även ha julrosorna som en lyxig snittblomma. Köp din vintriga julros här

vintrig julros- Nilssons blommor

Vintrig julros

Aprikos julsyjärna- Nilssonsblommor.se

Aprikos Julstjärna

Stämningsfulla julstjärnan. Julstjärnan är en av våra mest sålda växter och med alla nya härliga färger kan man hitta sin favorit. Den vill stå ljust om den ska hålla länge men man kan också placera den en bit in i rummet men hållbarheten blir lite kortare då. Den är väldigt köldkänslig och vill absolut inte utsättas för kalldrag, då tappar de snabbt bladen, därför är det så viktigt att man slår in dom ordentligt på vägen från butiken och hemma. Tänk på att plocka bort julstjärnan från fönstret när du vädrar och att inte placera dom i fönster som är lite ”dragiga”. Låt den torka upp lite mellan vattningarna och häll inte för mycket vatten åt gången för då tappar den också lätt bladen så försök att få en regelbunden vattning med lite lätt upptorkning emellanåt så har du julstjärnan kvar ända fram till sommaren?

Hyacint. Nu pratar vi julstämning både i blomma och doft! Det finns ingen blomma som förknippas så mycket med julstämning som hyacinten! Man ska vattna hyacinten sparsamt eftersom löken innehåller så mycket fukt och näring. Hyacinten gillar lite svalare klimat så vill man att hyacinten ska hålla länge är det viktigt att placera den lite kallare. Hyacinten har också blivit väldigt populär som snittblomma och håller lika länge i vatten som när den har slagit ut på löken! Tänk ett fångsnitthyacinter tillsammans med lite blåbärsris eller eucalyptus på julbordet! Sååååå vackert!

Hyacint- Nilssonsblommor.se

Hyacint

azalea-Nilssonsblommor.se

Blommig azalean

Blommiga azalean. Azalean är en härlig växt men en lite mer svårskött växt. Den kräver lite mer skötsel för att behålla sin fina blomning! Den vill stå ljust och inte för varmt. Så ställ den inte precis över ett element som ångar värme! Den får aldrig torka ut helt men heller inte stå i vatten för då faller bladen av och knopparna utvecklar sig inte. Den vill ha en regelbunden vattning och behålla en jämn fuktighet. Antingen vattnar du en liten skvätt varje dag eller så sänker du ner den i vatten och låter den ”bubbla” klart när jorden börjar kännas lite torr.

Araucaria gran. En av barrväxterna som blivit väldigt populär de senaste åren! Så fin! Kallas också Australiensk rumsgran. Den är ganska lättskött och växer väldigt långsamt. Den ska placeras ljust men inte soligt! Den vill också ha lite svalare klimat. Jorden ska hållas lätt fuktig och inte stå med vatten i krukan! Så vattna lite mindre varje gång du vattnar och lite oftare istället för att hälla på för mycket åt gången! Om rumsgranen barrar så står den antagligen för varmt eller så får den för mycket vatten!

Araucaria gran- nilssonsblomor.se

Araucaria gran

Ett litet tips är att ha inte frukt för nära blommor för hållbarhetens skull. Detta beror på att när frukten mognar utsöndras gasen etylen som får blommorna att vissna snabbare. Så placera växterna och blommorna på olika ställen!

Nu hoppas jag att ni fått lite tips och att ni får njuta av alla fina julblommor länge när ni firar jul därhemma!

God julstämning på er!

MISSA INGA ERBJUDANDEN!

Få massor av inspirerande tips om blommor och personlig dekorativ inredning  direkt i mailen. Anmäl dig här och missa inga av våra kampanjerbjudanden!

Ok!