Bevara dina pelargoner över vintern!

Tänk vad mycket blomsterprakt våra pelargoner har gett i sommar. Det finns ingen blomma som ger så mycket sommarkänsla som våra älskade pelargoner, men nu är det snart dags att låta dom vila så dom kan ge oss lika mycket kärlek nästa år. Det är många sorter man kan övervintra och de får då en annan karaktär som bara äldre pelargoner kan ge dessutom blir de till och med ännu större nästa sommar.

Många pelargoner lönar sig bra att övervintra och lyckas man övervintra modersplantan kan man då även ta sticklingar från den framåt våren. Ha koll på din pelargon under vinterförvaringen så det inte blir mögel på den, plocka bort vissna blad som ramlat ner på jorden så du förhindrar detta. Håll rent runt omkring dina pelargoner som vilar.

För att få pelargonen att förstå att den ska vila börjar man med att dra ner på näringen på sensommaren och låta den skata vissna ner, sen plockar man in pelargonen innan första frosten. Du ansar och rensar pelargonen från döda grenar, blommor och blad. Ställer du dom riktigt mörkt kan du beskära pelargonerna lite för då minskar man risken för mögelangrepp.

Du behöver ett utrymme som är svalt och torrt gärna med ljusinsläpp. Det kan vara en bod, en sommarstuga, ett växthus, en vind eller en källare, huvudsaken är att lägsta temperatur ligger mellan 5-10°C. Vattningen under vintern får man minska till någon gång i månaden och då får man inte hälla på mycket den gången man vattnar utan lätt fukta jorden.så den går in i sin vintervila

Nu längtar vi till pelargonerna får nytt liv nästa vår igen och visa sig i ännu större blomsterprakt nästa år!

MISSA INGA ERBJUDANDEN!

Få massor av inspirerande tips om blommor och personlig dekorativ inredning  direkt i mailen. Anmäl dig här och missa inga av våra kampanjerbjudanden!

Ok!