Bergs potter en av våra absoluta favoriter!

Bergs potter, denna härliga kruka som passar så bra till alla växter och årstider! Nu när vi ska flytta ut i trädgården så kan man ju inte bara missa dessa underbara lerkrukor som är ett rent hantverk från början till slut! Bergs potter skapas med kärlek i soliga Toscana. Krukor av allra högsta kvalitet blir bättre och bättre! Den högkvalitativa leran gör att materialet andas och fukten bevaras bättre vilket är toppen för dina växter och dessutom är de så fina! Med känsla för design och form har Bergs potter skapat ett trendigt sortiment som passar både den moderna och den lantliga stilen!

Castlepot alla storlekar

Bergs Potter Copenhagen antik lera mellan

Fantastiska lerkrukor från danska Bergspotter som tillverkas i en av de mest vackraste landskapen du kan besöka i Italien nämligen Toscana

Grundaren Victor Berg ärvde under andra världskriget en keramikaffär och som ung revisor ville han föra in lite liv och färg till det danska folket. Han bestämde sig för att blanda färska blommor och äldre keramik och på så sätt blev hans butik snabbt en populär plats att besöka. Intresset blev så stort att han snart startade tre butiker till som blev minst lika framgångsrika! samtidigt som verksamheten växte började Victors två barn att jobba tillsammans med honom och delade hans passion för blommor, krukor, historia och arkeologi. De tog sedan över verksamheten och började leta inspiration genom att besöka slottsmiljöer i Skandinavien. Under ett sådant besök hittade de en vacker elegant kruka i ett skjul i en trädgård som gav dem inspiration till Bergs potters främsta klassiker –  Copenhagen, och som många kända keramiker använde de den allra finaste terracottan att framställa sin kollektion med.

bergs-potter-copenhagen-antik-gra-16cm

Bergs Potter Copenhagen antik lera mellan

Bergs potters klassiker Copenhagen lyfter fram dina växter i fokus och funkar lika bra både inomhus och utomhus.

julie-rosa-miljobild

Bergs Potter Julie antik lera

Välj din favorit bland massor med vackra lerkrukor i olika former, färger och storlekar.

Men man ville fortsätta utvecklas och såg sig om i Europa efter mer kunskap och inspiration och hamnade i Italien, Toscana och här kom en vändpunkt. Här fanns det som de sökt efter. Skickliga keramiker som skapade konst av högkvalitativ lera enligt den Toscanska traditionen. De tog med sig ny inspiration och kunskap tillbaka till Danmark och utökade verksamheten och nu blev Bergs potter ännu större! Efter några år togs beslutet att flytta tillverkningen till Toscana men ha kvar huvudkontoret i Danmark. Bergs potter drivs fortfarande av Steffen och Sysser.

Alla krukor från Bergs potter är tillverkade enligt toscansk tradition och man använder fortfarande bara den bästa leran med högst kvalitet. Krukorna är lika vackra och fungerar lika bra både inomhus och utomhus. Dräneringshålet i botten ger rum för rötterna och ser till att växterna får den fukt de behöver. Eftersom terracotta är ett material som skiftar i nyans och utseendeska man tänka på hur man ska gå till väga för att få det resultat man själv vill ha på krukan.  Om man vill att krukan ska bevara det utseendet som den har när man kommer hem med krukan är det viktigt att man placerar en plastpåse om växten för att vattnet inte ska komma åt ytan på krukan som då skiftar i nyans. Vi rekommenderar att blötlägga hela krukan en stund om man vill ha en något mörkare nyans och inte få randen på mitten, då får hela krukan samma nyans. Men sen är den italienska leran fantastisk och det har charm med att den får utvecklas i olika skifningar också men man ska vara medveten att krukan får en rand på mitten efter att man har vattnat ett tag. Välj själv hur du vill att din Bergs potter kruka ska se ut och njut av hantverket och behandla den som du vill ha den!

 

bergs-potter-helena-antik-gra-14cm

Bergs Potter Helena lerkruka mellan antik lera

Bergs potter finns i massor med olika modeller från klassiska till trendiga nyheter.

Bergs Potter Copenhagen Yellow amber mellan

"Living is not enough! Sunshine, freedom and a little flower you must have!"

Bergs potter lyfter fram växterna och de nya lackade modellerna med olika accentfärger är så fina. ett perfekt alternativ om man bara vill ha någon liten färgklick tillsammans med sin övriga inredning. Krukorna finns i lera, antik grå, gul, grön, petrollackade så det finns absolut en modell för varje stil. Bergspotter fortsätter att skapa underbara konstverk med kärlek i Toscana och har som abition att fortsätta utvecklas från denna generationen till nästa och det hoppas vi verkligen på! Bergs potter = kärlek!

mellan stor terracotta castle pot

Bergs Potter Copenhagen antik lera mellan

MISSA INGA ERBJUDANDEN!

Få massor av inspirerande tips om blommor och personlig dekorativ inredning  direkt i mailen. Anmäl dig här och missa inga av våra kampanjerbjudanden!

Ok!